Mobiel internet op je smartphone

Introductie Zonder mobiel internet is een smartphone een stuk minder 'smart'. Wij zetten op een rijtje waar je op moet letten.

totale leestijd ongeveer 1:18 min

Om gebruik te kunnen maken van mobiel internet op je smartphone heb je een mobiele internet provider nodig. Dit zijn telecom providers, zoals KPN, Vodafone, T-Mobile, Ben, etc. Je kunt daarbij kiezen voor een mobiel internet abonnement, waarbij je elke maand abonnementskosten betaalt, of voor prepaid mobiel internet, waarbij je vooraf betaalt voor een vast aantal mb's.

Als eerste: hoeveel mb heb je nodig?

Voordat je een abonnement of prepaid bundel gaat kiezen is het belangrijk om te bepalen hoeveel mb je ongeveer nodig hebt. Dit kun je doen door te kijken naar hoeveel mb je op dit moment verbruikt, of door een schatting te maken met behulp van een tool (bijvoorbeeld onze data calculator).

Mobiel internet abonnement

Een mobiel internet abonnement is in de regel een stuk goedkoper per mb dan een vergelijkbare prepaid bundel. Een nadeel is daarbij wel dat je elke maand een vast bedrag betaalt, ook als je minder mb's verbruikt dan in de bundel zitten. Voor meer informatie ga je naar de pagina over mobiel internet abonnement.

Prepaid mobiel internet

Een prepaid mobiele internet bundel is duurder dan een vergelijkbare bundel bij een abonnement, maar bied je wel totale controle over de kosten en je zit nergens aan vast. Voor meer informatie ga je naar de pagina over prepaid mobiel internet.

3G of 4G

Met 4G wordt het mogelijk om breedband internet op je telefoon te hebben. Maar heb je wel echt 4G nodig? En wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van 3G? Meer informatie vind je op de pagina 3G vs 4G.