Dataverbruik Apps. Meer verbruiken dan de datalimiet.

Introductie

Veel gebruikers van mobiel internet weten niet dat het gebruiken van apps ook van invloed kan zijn op het dataverbruik.
Dat is natuurlijk niet erg als je een goed abonnement voor mobiel internet hebt afgesloten, waarbij er geen grenzen zijn aan het dataverbruik. Heb je geen ongelimiteerd dataverbruik, dan moet je goed opletten bij het gebruiken van apps, bij het surfen, en bij het spelen van spelletjes.

totale leestijd ongeveer 1:32 min

In principe is alles wat je verstuurd en ontvangt over de mobiele internetverbinding, dataverbruik. Bijvoorbeeld een berichtje typen op Facebook, een app gebruiken voor de weersverwachting, een foto downloaden, spelletje spelen, en ga zo maar door.

Heb je geen ongelimiteerd dataverbruik in je abonnement zitten, dan ben je vaak al snel aan de limiet van het dataverbruik. Dat wil dan niet zeggen dat de verbinding meteen stil zal vallen, want ook daarna kan je meestal nog stees gebruik maken van het mobiele internet, maar vaak zijn er wel een aantal beperkingen.

Zo wordt vaak de snelheid bij het bereiken van de datalimiet drastisch beperkt, en moet je meestal ook extra betalen voor dataverbruik boven de datalimiet.

Om dat te voorkomen heb je in feite twee verschillende mogelijkheden.

Als eerste natuurlijk, het afsluiten van een abonnement voor mobiel internet, zonder beperkingen, of goed opletten of je niet teveel data verbruikt.

Dat laatste wil dus eigenlijk niets meer en niets minder zeggen, dan regelmatig kijken of je de datalimiet al aan het bereiken bent, en bepaalde handelingen, zoals spelletjes, en apps die veel data verbruiken, simpelweg niet gebruiken.

Dataverbruik Apps gebruiken

Er zijn ook handige hulpmiddelen om het dataverbruik te bekijken, waarin vaak ook de mogelijkheid zit om te bekijken hoeveel data een bepaalde handeling, een bepaald spelletje, of een bepaalde app verbruikt. Dat zijn de zogenoemde Dataverbruik Apps.

Daarvan zijn er talloze, die je vaak gratis kunt downloaden, en die vaak ook worden aangeboden door de provider waar je het abonnement voor mobiel internet hebt lopen.

Aan het gebruik van dit soort apps zit overigens wel weer een nadeel, want deze apps gebruiken natuurlijk zelf ook data.

Beter is dan ook het afsluiten van een abonnement zoinder limieten voor het dataverbruik, zodat je ook geen Dataverbruik app nodig hebt, en nooit meer hoeft na te denken of je de datalimieten bereikt.