Mobiel Internet, Makkelijk onderweg internetten.

Introductie Mobiel internet, en de naam zegt het natuurlijk al een beetje, is wat anders dan het vaste internet dat je misschien thuis gebruikt, maar biedt de mogelijkheid om onderweg te kunnen internetten, bijvoorbeeld met behulp van de mobiele telefoon.

totale leestijd ongeveer 2:08 min

Maar, mobiel internet kan je vanzelsprekend ook gebruiken met een tablet, en zelfs met een laptop.

Mobiel internet is dan ook ideaal als je onderweg even snel je email wilt checken, facebook wilt bijwerken, of om bepaalde apps onderweg te gebruiken, zoals voor de weersverwachting, fileberichten, en ga zo maar door.

Hotspot gebruiken of mobiele internet?

Nu hoor je vandaag de dag ook veelvuldig een andere term, de hotspot. Mobiel internet is geheel wat anders dan een hotspot, hoewel er steeds meer gebruikers van mobiele telefoons, laptops of tablets, geen abonnement hebben voor het gebruik van mobiel internet, maar voor internettoegang hotspots gebruiken.

Het verschil is eigenlijk heel simpel. Bij een hotspot wordt plaatselijk internettoegang geboden, normaal gesproken gratis, en meestal binnen 50 of 100 meter binnen een straal van bijvoorbeeld een hotspot van KPN of een andere aanbieder van mobiele abonnementen.

Er zijn zelfs sommige gemeenten die dergelijke hotspots aanbieden, en eigenlijk is het niets anders als gratis gebruik kunnen maken van internet via wifi, dus een soort lokaal netwerk.

Bij een hotspot is het bereik dus vaak beperkt, vaak is de internetsnelheid ook stukken lager als bij een abonnement voor mobiel internet, en dat zijn ook meteen de grote verschillen tussen een hotspot en mobiel internet, waarbij je overal en altijd, en vaak ook nog eens in het buitenland gebruik kunt maken van het internet.

Nog een groot verschil is natuurlijk de prijs. Mobiel internet is stukken makkelijker, maar kost ook een paar Euro, of iets meer, afhankelijk van je eigen voorkeur voor snelheid en dataverbruik. Het gebruik van hotspots is normaliter gratis, maar sommige hotspots kunnen voorbehouden zijn aan leden of afnemers van abonnementen.

Met de komst van de nieuwe 4G-netwerken is de snelheid bij mobiel internet overigens al bijna te vergelijken met internetten via glasvezel, bijzonder snel en stabiel.

Wil je niet afhankelijk zijn van hotspots, en overal mobiel internet kunnen gebruiken, dan kan je natuurlijk het beste gewoon een abonnement afsluiten. Dat kost weliswaar geld, maar de prijzen zijn bijzonder gunstig vandaag de dag. Zeker in vergelijking tot de vrijheid, de snelheid, en de mogelijkheden die je daarvoor terug krijgt.

Welk abonnement je moet kiezen, hangt natuurlijk grotendeels van je eigen voorkeur af, met betrekking tot snelheid en stabiliteit, en natuurlijk de hoeveel data die je wilt gebruiken.

Alle mogelijkheden kan je bekijken op onze website, waarbij duidelijk wordt uitgelegd wat de voordelen, en de nadelen zijn. En als we het dan toch over gemak dient de mens hebben, gebruik dan vergelijk alles in 1 pakket om ook op die manier voordelig uit te zijn.